terug Code voor foto:
bovenrand bovenrand

Over deze site Nederlands

onderrand verboden voor auto's verboden voor auto's Naar menu
Motor met achteroprijder slalomt tussen pilonnen door
Bijzondere verrichtingen

Over deze site: wie zijn wij en waarom zijn we met deze site begonnen?

Iets over het hoe en wat en waarom van de site, en wat we er mee willen bereiken.

 

Op deze pagina:

Waarom de Bijzondere verrichting?

Informatie

Als je er over denkt om rijles te nemen, of als je aan het lessen bent, ben je vaak op zoek naar informatie.

Er zijn niet veel boeken over motorrijden, en de meeste sites die iets met motoren te maken hebben, hebben vooral informatie over motoren, en weinig over motorrijden.

Een aantal jaren gelden zijn we daarom gestart met onze Luie Motorfiets site.

Specifiek voor rijlessers

Het leek ons een goed idee om een speciale site op te zetten met informatie die specifiek van belang is voor rijlessers, of voor wie overweegt om rijles te gaan nemen. Dat is deze site geworden.

 

Hoe vind ik alles?

Menu

Op elke pagina vind je bovenaan, aan de linkerkant, een menu. Dat menu toont alle pagina's die beschikbaar zijn op de site, en voorlopig ook een flink aantal pagina's die we nog moeten samenstellen.

Pagina's die je nog niet hebt bezocht zijn geel gekleurd; pagina's die je al hebt bezocht of die nog niet bestaan zijn wit.

De pagina waar je bent is in het menu aangegeven met een helderblauwe achtergrond.

Volgende pagina

Onderaan elke pagina vind je links een wegwijzertje naar de home-pagina en, indien van toepassing, naar de overzichtspagina van het gedeelte waar je je bevindt.

Onderaan rechts vind je een wegwijzertje naar de volgende pagina, indien van toepassing. Op die manier kun je door de site wandelen.

Spatiebalk

Wat veel mensen niet weten is dat je in plaats van de Page-down toets ook de spatiebalk kunt gebruiken om door een pagina te scrollen.

In Opera zorgt diezelfde spatiebalk er bovendien voor dat je op de volgende pagina terecht komt wanneer je onderaan gekomen, nogmaals de spatiebalk gebruikt.

 

Waarom advertenties?

We hebben onze sites lang in de lucht gehad zonder advertenties, omdat we daar niet van houden.

Het leuke van de Google Adsense advertenties is dat het gaat om advertenties die, als het goed gaat, betrekking hebben op de inhoud van de pagina, en in veel gevallen dus links bevatten die precies kunnen zijn waar je naar op zoek bent als je deze pagina's komt.

We houden er geen geld aan over, en dat is het idee ook niet, maar op deze manier kunnen we de site in de lucht houden zonder dat het ons iets kost.

 

Wie zijn wij?

Wie Sylvia Stuurman is kun je het beste bekijken op haar eigen site. Ze rijdt motor sinds 1992, is begonnen op een Suzuki VX800, na een jaar overgestapt op een BMW R1100GS, en is daar trouw aan gebleven, met daarnaast een Bimota Mantra en een XT500. Een R1200GS heeft de plaats ingenomen van de R1100GS. Na een zwaar ongeluk is ze weer opgestapt op een Yamaha Tricker. De nieuwste motoren in de stal zijn een Derbi Mulhacen en een Yamaha Tenere.

Ernst Anepool rijdt motor vanaf 1979. Hij is begonnen op een Yamaha SR500, is al snel overgestapt op een XT500, en is daar heel erg lang op blijven rijden, tot hij Sylvia tegenkwam, en behalve voor haar ook voor haar motor bezweek: hij rijdt een hele eigen variant van de R1100GS.
Ernst is op dit moment bezig rijinstructeur te worden, uiteraard voor de motor.

We hebben geen auto en houden niet van het openbaar vervoer, wat als consequentie heeft dat we veel kilometers rijden.
Behalve voor het dagelijkse verkeer rijden we ook veel kilometers tijdens motorvakanties: betere vakanties bestaan niet, volgens ons.

We hopen dat deze site helpt om de passie aan te wakkeren, zowel bij aankomende motorrijders als bij motorrijders die al heel lang rijden.

 

Contact

Contact opnemen kan per e-mail, met luiemotorfiets@gmail.com.

We zijn altijd benieuwd naar commentaar of aanvullingen.

 

Commentaar, FAQ, op een aparte pagina

 

Zoeken op deze site